Pages

Search This Blog

Thursday, August 3, 2017

DAY 13: TOUR CHRISTCHURCH

3 SEPTEMBER 2015

Jap..jap....Sebelum tu, BOOK la Campervan dengan Wendekreisen dari link ni. Berbaloi baloi tau sewa dengan Wendekreisen. Murah dan servis terbaik. Secure you booking dari link ni tauuuu.. hehe. 

BOOK HERE!


Hari ni bangun je kami terus ke pekan Christchurh. Post untuk kali memang banjir dengan gambar. Seharian kami pusing Christchurch tau. So, korang tengok lah sampai muntah.

Destinasi pertama ialah Botanics Garden. 

Alangkah bestnya kalau dah Spring. Banyak bunga tapi baru je habis winter. Celah mana nak datang bunga nya cik kak oiiii....

hehehe... Ada la bunga sikit sikit. Kira halal lah. Daripada pokok kering je kan. 

Taman ni Mashallah, subhanallah, memang besaq. Mujur lah winter, tak penat sangat bila berjalan banyak. Parking di tepi taman dan kami pun berjalan kaki. Untungnya sewa campervan size van biasa macam kami ni senang nak jumpa parking. 

Kalau oversized camper macam RV agak susah sikit lah. Jenuh pusing mencari parking tapi jangan risau, insyallah ada parking.



Kering sajok. Ini patutnya taman bunga ros. 

Rasa macam Alice in Wonderland pulak.

Ini dah kenapa ha????

Cubaan ambik gambar dengan timer. Tak sempat nak lari duduk

Gigih kami ni...Usaha tangga kejayaan. Inilah hasilnya


Yeayyy...ada bunga.

Seronoknya.......Warga emas keluar jumpa geng gosip kat taman

Satu lagi kegigihan.....









Banyak sangat gambar. Nanti kita sambung lagi yea.

See yaaaa.....

No comments:

Post a Comment

Hye... Lets have some conversation here. Drop your comment.