Pages

Wednesday, October 24, 2012

BISOU AND WILLIAM'S CORNER.


Assalamualaikum. Lama jugak rasanya tak bercerita kat sini kat. Last entri cerita pasal kuih kan? Amacam? Dah try kah? hehe
Kali ni pun pasal makan jugak. Actually, banyak cerita nk kongsi kat sini tapi kena pilih pilih. Tak boleh tulis semua nanti orang tanak baca kalau panjang sangat kan. Tak suspen la kalau sumbat semua dalam satu entri. Gelojoh orang kata. hehe
Last weekend, saya balik KL atas tujuan nak meraikan sahabat baik dunia akhirat saya yang bergraduasi di UKM. Alhamdulillah, dapat jumpa beliau. Am so happy for her.


Okeh, konvo ni cerita hari ahad sebenarnya. Cerita makannya hari sabtu. Hari sabtu lepas saya sempat ke Aquaria KLCC. Amazing sangat uolls. Nanti-nanti lah cerita pasal aquaria tu k. :D

Selepas penat pusing aquaria perut pun terasa lapar tapi tak kuat sangat sebab masih ada isi nasi lemak time breakfast pagi tu. Jadi, jalan-jalan singgah la Bisou corner kt KLCC tu. Dah alang-alang teringin nak makan red velvet, saya pun rembat la satu cup. Satu cup sudahhhhhh..... Banyak-banyak nanti boolaaat mcm cupcake tu baru tahu. kikiki.



Okey, ini tipu punya k.Replica for display je.haha

Haa...ini baru botul botul punya.

Ah.....I wantttt!


Red velvet..

Cappucinossss!!!

Sedap sangat-sangat. Macam nak angkut banyak-banyak tapi bugdet tak mengizinkan. Satu cup RM6 tahu??? Tapi puas hati.

Di sebelah petang pulak, dari KLCC tu shoot pegi Damansara semata-mata untuk iniiiii....I'm craving for this carbonara. Nyummm!
Ini dekat WILLIAM'S CORNER Taman Mayang, Damansara. Rasanya ini dah kali ke berapa puluh pun tak ingat dah pergi William. Dari zaman diaorg meniaga kat warung bangsal kayu sampai la berpindah ke shoplot yang satu bangunan dengan kolej Lincoln tuh.Sebab, rasanya tak pernah mengecewakan, saya tak boleh berhenti dari tidak pergi. hehe
Gambar yang saya snap sebelum2 ni missing in action, so tak dapat nak post banyak. Maaf ye. Nanti at the end of this post, saya letak link blogger lain keyh?

Ini makan tiga orang pun boleh. Tapi perut saya kata boleh share 2 orang je. hehe.


Beef Risotto. Ini first time saya try. Dagingnya seriously sedap tapi nasik tu muak sikit. huhu..


Soda herbs. Awesome baq hang..

William's Corner ada satu lagi cawangan di Danau Kota. Tapi saya belum sempat nak ke sana. Ceritanya kat sana lebih proper. Ada buku menu lagi. Instead of yg kat Taman Mayang, dia conteng2 kat papan hijau je. Tapi I like it actually. Old skool gitu.  Memandangkan mereka bukak dekat shoplot, 2 tingkat pulak kan. Lebih kemas dan selesa. So, apa tunggu lagi orang Danau Kota. P la lekaihhhhhh...

Ini link yang korang boleh tengok-tengok....
3. Facebook William (ada banyak gambar dlm album menu. Checkidauuuttt)

Okey.thats all untuk kali. Next time kita tulis lagi yeh. Daaaa

Regards,
SitiSakinah

2 comments:

Hye... Lets have some conversation here. Drop your comment.